LOVACKA SEKCIJA "P O D B R D O"

DOBRO DOSLI NA "PODBRDO" BLOG! UZIVAJTE CITAJUCI I OSTAVITE KOMENTAR!!! www.podbrdo.blogger.ba

TRAZI SE MILOS SAJIN, AKO NEKO NESTO ZNA ILI NEKU KORISNU INFORMACIJU ZA NJEGOV PRONALAZAK NEKA JAVI REDAKCIJI PODBRDO na internetu. Unapred hvala!
22.06.2008.

Podbrdjanski lovci na lovackoj veceri

U vecernjim satima 24. maja lovacka grupo iz Podbrda se okupila sa ostalom druzinom i svojim ljepsim polovinama u svadbenom salonu SUNCE u Mrkonjic Gradu. Organizator ove kulturno zabavne manifestacije, bilo je lovacko udruzenje Lisina Mrkonjic Grad. Druzenje je zapoceto izmedju 8 i 9 casova navece sa dobrom svirkom, nakon toga i lovackom corbom od srndaca, ostalom hranom i raznim vrstama alkoholnih i bez alkoholnih pica ... Takodjer je bila najava otvor lova na SRNDACA za 7.jun ove godine.     Bogata tombola sa lovackim priborom, odjecom, obucom, mobilnim telefonima, televizorom, LCD monitorom, raznim kucanskim aparatima, vecerama i uslugama privatnika koji su sponzorisali bio je jedan od zanimljivih trenutaka te veceri. Takodjer se desila jedna smijesna scena na tomboli kada je prozvalo nagradu koju je darivao nas kolega Milanovic Momir (privatni prevoznik) prevoz kamionom do 50 km, mozete zamisliti srecni dobitnik te nagrade potrefio se iz nase Podbrdjanske grupe kao da je namjesteno a to je bio urednik ove stranice Sasa Lazendic.

Igranje, pjevanje pa po neko i nazdravljanje sa ljutom kapljicom odvuklo nas je do kasno u jutarnje sate, tokodjer u samom finisu desila se zanimljiva i vesela situacija kada nam je nas vodja grupe Dusan Milanovic DULE uzeo mikrofon jer su pjevaci bili promukli imajuci na umu da otpjeva samo dvije pjesme i to jednu za svoju grupu a jednu za rukovodstvo udruzenja ali se to tako ne desi. Eto ti ujaka Stevana Perlinca naseg neumornog lovca na privremenom radu u Austriji kada je cuo da mu sestric lijepo pjeva srce mu se otvorilo, para mu nije zao pa pocese eure da sjevaju a pjesme da se pjevaju za ujku i ostalu druzinu tako da se ostade do rano u jutro. Da nebih mnogo duzili slike ce vam reci sve sto je potrebno.                             Text i foto: http://podbrdo.blogger.ba


IZ PODBRDA

LINKOVI

Materijal vezan za selo Podbrdo saljite na:

E-mail adrese Podbrdjana

MOJI FAVORITI

VLADAN CVIJIC
ZIMSKO DJETE

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
TRAZI SE MILOS SAJIN

PJESMA PODBRDA
Oj Podbrdo moje milo i livade pune rose rado cu se secat tebe kad mi budu sede kose...
Ja volim svaku stopu kud moja noga kroci za svoje Podbrdo dao bih obe oci...
Ja ponosno svima kazem odakle je moja majka na Zapatku kod ovaca rodila me Podbrdhjanka...
Ja volim svaku stopu kud moja noga kroci za svoje Podbrdo dao bih obe oci...
U Podbrdu Mladjan zivi to je moja zarka volja proteze se selo moje od Ponora do Rogolja...
Ja volim svaku stopu kud moja noga kroci za svoje Podbrdo dao bih obe oci..

BANERI

BROJAČ POSJETA I TACNO VRIJEME
14561

Powered by Blogger.ba